Myra: zelf uitkomsten bijhouden

Als we willen dat uitkomstinformatie meer gebruikt kan worden door patiënten samen met zorgverleners, moeten we omdenken.


Momenteel ligt het initiatief voor het verzamelen en terugkoppelen van patiëntgerapporteerde uitkomsten (PROMS) bij zorgaanbieders. Op enkele plekken na, komt dit nog moeizaam van de grond. Wij willen mensen met een chronische aandoening overzicht en inzicht in hun gezondheid bieden, onafhankelijk van waar zij in zorg zijn. Binnen dit project werken we daarom aan een innovatieve manier om uitkomstdata op het gebied van reumatoïde artritis (RA) te verzamelen en te gebruiken in de praktijk.


Waarom geven we mensen (burgers) met RA niet zelf iets in handen waarmee je op een leuke en makkelijke manier je gezondheid, in de vorm van uitkomstinformatie, kunt bijhouden? Wat mensen bovendien iets biedt, namelijk meer regie op je eigen gezondheid.. En waarmee de opgedane inzichten zelf naar elk gesprek met welke zorgverlener dan ook kunnen worden meegenomen. Eenvoudig, op je telefoon.


Myra is de virtuele assistent van Stichting Zorgladder. In chatbot vorm kunnen mensen met Myra zelf patiëntgerapporteerde uitkomsten (PROMs) bijhouden. En uitkomsten in laagdrempelige grafieken volgen over de tijd. Een manier die voor hen makkelijk, snel ook leuk is gebleken.


Myra is bedacht, ontworpen en ontwikkeld in co-creatie met mensen RA namens Reuma Nederland, met experts van op het gebied van reumatologie en technologische innovaties de Universiteit Maastricht en Medisch Spectrum Twente, en gemaakt door Games for Health. Momenteel loopt een wetenschappelijke pilot.


Meer weten over Myra? Neem contact op via info@zorgladder.nl