Ons team

Bij Zorgladder snappen we het publiek belang van goede kwaliteit van zorg. We zetten ons dagelijks in om zorgaanbieders te faciliteren in de beweging richting Uitkomstgerichte Zorg.

Amely Hartgring

Bestuurder en operationeel manager

Op 1 maart 2020 is Amely Hartgring – Franken gestart als operationeel manager en bestuurder van Stichting Zorgladder. Amely is na haar studie Medische Informatiekunde, begonnen bij PwC als adviseur binnen de gezondheidszorg. Daarna werkte Amely bij Quint, waar zij verantwoordelijk was voor de zorgtak als Client Director Healthcare. Amely is in 2015 gestart met het dataplatform Zorgladder. “Met Stichting Zorgladder willen wij een verdere beweging realiseren naar Uitkomstgerichte Zorg. SZL biedt onafhankelijk en toegankelijke informatie voor patiënten en zorgprofessionals.”

Maarten Erenstein

Bestuurder Stichting Zorgladder, senior beleidsadviseur ZE&GG

Maarten is werkzaam bij het programma Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE&GG) als senior beleidsadviseur. Eerder was hij directeur van Stichting Benchmark GGZ. Deze organisatie verzamelde uitkomstgegevens van behandelingen in de GGZ en koppelde deze terug aan zorgaanbieders en zorgverzekeraars om te kunnen verbeteren. “Stichting Zorgladder biedt een platform dat kan helpen om de zorg meer uitkomst- en patiëntgericht te maken.”

Tim Grevelink

Data Scientist

Sinds 2015 werkt Tim als data-scientist in de gezondheidszorg. Met een achtergrond in de econometrie houdt Tim zich bij Stichting Zorgladder bezig met de vertaling van de informatiebehoeften naar de technische inrichting van Zorgladder. De doorontwikkeling van het Zorgladder portaal is dan ook één van zijn kernactiviteiten. Mochten er vragen zijn, dan staat Tim graag voor u klaar.

Anouk Knops

Anouk Knops

Projectleider

Anouk heeft een medische achtergrond en promoveerde in 2013 op Samen Beslissen. Bij Patiëntenfederatie Nederland dompelde zij zich onder in het patiëntenperspectief en was verantwoordelijk voor landelijk projectmanagement en beleidsadvies over Samen Beslissen. Binnen stichting Zorgladder werkt Anouk als projectleider aan ‘doen met data’ ter ondersteuning van het goede gesprek in de spreekkamer.

Marijn Hams

Projectleider

Vanuit het traineeship ‘management in de zorg’ van TalentforCare is Marijn als projectleider bij stichting Zorgladder beland. Vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut snapt hij goed hoe de zorg in elkaar zit en zet hij zich binnen stichting Zorgladder in bij de facilitatie van Uitkomstgerichte Zorg in Nederland.
Elserieke Gerritsen

Elserieke Gerritsen

Projectleider

Elserieke is klinisch informaticus en heeft jarenlange ervaring in ziekenhuisorganisaties op het gebied van innovatie- en digitale strategieën om de best passende zorg voor de patiënt te organiseren. Daarnaast heeft meer doen met data voor de patiënt en zorgverlener altijd een belangrijke rol gespeeld.

Binnen Stichting Zorgladder gaat zij onder andere aan de slag met het Uitkomstgerichte Zorg project over Inflamatory Bowel Disease (IBD). Hierbij kijkt Stichting Zorgladder hoe de opgestelde uitkomstenset voor IBD in de praktijk wordt gebruikt, en hoe dit vertaalt kan worden naar inzichtelijke dashboards.

Anouck Splinter

Projectleider

Voor haar start bij Zorgladder heeft Anouck bij Santeon als projectleider binnen het Experiment Uitkomstindicatoren (onderdeel van het landelijke programma Uitkomstgerichte Zorg) gewerkt. Zij was verantwoordelijk voor het publiek bekend maken van zorguitkomsten. “Door zorguitkomsten transparanter te maken weten patiënten beter wat ze kunnen verwachten van hun behandeling. En kunnen deze zorguitkomsten besproken worden tijdens het consult. Ik wil deze uitkomstgerichte zorg beweging graag verder brengen in Nederland”. En dat is precies ook de missie van Stichting Zorgladder. Met haar kennis en ervaring leidt zij de ontwikkeling en implementatie van de Zorgladder dashboards in verschillende zorgorganisaties in goede banen.

Jak Dekker

Voorzitter Raad van Toezicht, directeur Equipe Zorgbedrijven

Jak Dekker is sinds 1995 als eigenaar en algemeen directeur verbonden aan Equipe Zorgbedrijven. Equipe Zorgbedrijven is een groep van gespecialiseerde klinieken in Nederland en is actief in dermatologie, plastische chirurgie, algemene chirurgie en handchirurgie. Jak Dekker is een groot voorstander van ‘value based healthcare’. Binnen SZL vervult Jak de rol als voorzitter Raad van Toezicht.

Egge van der Poel

Lid Raad van Toezicht, Clinical Data Scientist, voorzitter Corona in Kaart en spreker

Sinds 2015 is Egge clinical data-scientist. Hij is gepromoveerd in de experimentele deeltjesfysica (superkleine elementaire deeltjes) met daarnaast een Bachelor als filosoof. Hij zocht en vond het Higgs-deeltje in de deeltjesversneller van CERN in Genève. Als Executive professor en met zijn grote verbindende kracht is Egge van absolute meerwaarde voor Stichting Zorgladder.

r.santifort.2

Robbert Santifort

Lid Raad van Toezicht, senior associate Eversheds and Sutherland

Robbert is advocaat met uitgebreide kennis van IT en databeveiliging. Hij heeft ook uitgebreide kennis van nieuwe technologieën, zoals data analyse, blockchain en AI. Deze kennis en ervaring is dan ook onontbeerlijk voor Stichting Zorgladder.

Surft jouw organisatie al mee op de golf?

Wil je meer weten over Stichting Zorgladder of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw instelling? Download hieronder de whitepaper of neem vrijblijvend contact op!

Stichting Zorgladder heeft subsidie ontvangen van het ministerie van VWS om als onafhankelijke stichting uitkomstdata landelijk bij elkaar te brengen en toegankelijk te maken. Stichting Zorgladder heeft geen winstoogmerk.

Download de whitepaper